16 Mart 2017 Perşembe

Sephora Pro #49 Açılı Allık Fırçası



          Sephora' nın pro fırçaları çok güzel görünüyor. Benim elimdeki bu fırça da yumuşacık, defalarca yıkamama rağmen tüy dökmüyor ve kolay kuruyor ama tam istediğim amaçla da kullanamıyorum. Yanlış fırçayı seçtiğimi düşünüyorum, peşin hükümlü olmamak için birkaç fırçasını daha denedikten sonra sephora pro fırçalar hakkında kararımı vereceğim. Sizlerin bu seride beğendiği fırçalar var mı? Ya da allık-bronzer gibi toz ürünler için tercih ettiğiniz fırçalar hangileri?


          Fırçayı allık-bronzer fırçası olarak kullanmak üzere almıştım. Sephora' nın diğer pro fırçaları gibi kapağıyla birlikte satılıyor, her ne kadar benimkinin kapağı bir müddet sonra kopmuş olsa da bu onu çantada taşımaya elverişle hale getiriyor. Boyut olarak sapı oldukça uzun, her makyaj çantasına sığmayabilir. Kapağı ben hor kullanmış olabilirim, yalan olmasın şimdi.


          Toz ürünlerde bazı problemleri var. Birincisi ürün almakta zorlanıyorum kendisiyle, hayvan kılı fırçaların performansını beklemiyorum ama bu da yeterli gelmedi. Çok pigmentli ürünler için bu dezavantaj avantaja dönüşecektir elbette. İkincisi fırça toz ürünler için fazla sık kıllı çıktı, çapı da küçük olduğu için yanağımın bir noktasına lap diye fazla renk verip dağıtmak zorunda kalabiliyorum. Dağıtma işini iyi yapıyor ama sanırım yine sık kıllı olduğu için altında ten ürünü varsa onu da dağıtabiliyor maalesef. Ben ten ürünü kullandığım günlerde pıt pıt vura vura nazik hareketlerle ürünü uygulamaya çalışıyorum. Yıkadıkça açılıp daha istediğim bir hale geleceğine inanıyorum. Aslında fırçaların yıkadıkça açılması istenmeyen bir durumdur ama bu fırçada kılların birbirine uzaklaşması benim istediğim bir durum. Toz ürünlerin yanakta keskin durmasından hoşlanıyorsanız bu saydıklarım sizin için sorun olmayacaktır, ben kullandığım ürünlerin hepsinin özellikle günlük hayatta doğal, hafif görünmesini seviyorum.


          Sıvı, kremsi ürünlere gelince... Onlarla da pek anlaşamadı; tüyler ürünü dağıtmakta zorlandı; birbirine yapıştı.


          Öyleyse denemeye devam...

6 Mart 2017 Pazartesi

Nars Sheer Matte Fondöten



          Yağlı ciltlere önerilen, orta ve üzeri kapatıcılığı olan bir fondöten, benim cildim karma ve yazın kullanabileceğimi düşünerek almıştım. Gün içerisinde kontrol ettiğimde yüzüme oturmadığını gördüm hep. Bütün ince çizgilerim ortaya çıkıyordu. Bazen yağlı ciltler için üretilen fondötenler karma ciltlere de uyuyor, bu bana göre onlardan çıkmadı.       


          Kullanılmaya kullanılmaya dibe çökmüş; donmuş mu desem bozulmuş mu bilmiyorum. Fondöten pompasız satılıyor; pompayı ayrı alıyorsunuz. Ben ürünü alırken stokta pompa yoktu ve uzun süre de gelmedi. Büyük kapağın içinde küçük bir kapak oluyor ama bendeki daha ilk günlerde açıp kapatırken kırılmıştı. Yapısının bozulmasının sebebi bu da olabilir, zaman  da olabilir; bir, bir buçuk sene olmuştur alalı. Zorla bir müddet kullandım, sonra arkadaşlarıma kullandırttım ama yok bitiremedik. Çekmecenin arka taraflarına koymuştum, bugün aklıma geliverdi işte.


          Yapısı da hoşuma gitmedi, sanki şişenin içinde hem pudra hem likit fondöten var ve uygularken ikisi karışmamış gibi  hissediyorum. Pudrayı hissetmek istemiyorum ben. 


          Nars renkli nemlendirici gibi bu da çok transfer oluyor; bulaşıyor, kullanması konforsuz.

          Bendeki renk 'fiji (en açık beşinci renk)' ve çok sarı duruyor. Tabi renk seçme olayı benimle ilgilidir.


          Ufak bir karşılaştırma yapacak olursam... Estee Lauder Double Wear bulaşmıyor ama cildimde müthiş bir gerginlik hissediyorum gün boyu; sanki kil maskesi yapmışım ve yıkamadan geziyormuşum gibi. Bunda ise büyük bulaşma sorunun yanında bu his yok ama ağırlık var. Fondöten taşıdığımı hissediyorum. 

          Sonuç olarak ben karma cilt için şahsen tavsiye edemiyorum, inanıyorum ki yağlı ciltliler için de daha güzel fondötenler var. Keşke o zaman sheer glow deneseymişim. 


         Sizler Nars cilt ürünlerini nasıl buluyorsunuz?